ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ!

Ο χειμώνας τελειώνει και το Πράσινο Σχολείο ξεμυτίζει έξω ξανά, έτοιμο για δράση! Είναι ενθουσιασμένο και πετάει το φτυάρι του ..συγνώμη τη σκούφια του, από χαρά που θα συναντήσει αυτή την άνοιξη το 1ο και 4ο Οικολογικό Νηπιαγωγείο Μουρνιών. Τα συγκεκριμένα οικολογικά νηπιαγωγεία έχουν επιδείξει αξιοσημείωτες δράσεις στο οικολογικό πεδίο. Έτσι, η συνένωση δυνάμεων με το Πράσινο Σχολείο όχι μόνο ενδείκνυται, αλλά προδιαθέτει για εξαιρετικά αποτελέσματα.

Η δράση λοιπόν θα ξεκινήσει δυναμικά την Κυριακή 22 Μαρτίου, στις 11 το πρωί, σε μια ανοικτή εκδήλωση με τη φύτευση λαχανόκηπου, βοτανόκηπου και ανθόκηπου στην αυλή των νηπιαγωγείων και θα ολοκληρωθεί στο τέλος της σχολικής χρονιάς με μια γιορτή συγκομιδής λαχανικών και βοτάνων.

Κατά τη διάρκεια της δράσης, τα παιδιά θα είναι οι πρωταγωνιστές καθώς θα φυτέψουν, θα καλλιεργήσουν, θα φροντίσουν και θα συγκομίσουν. Άλλωστε θα υπογράψουν και συμβόλαιο υιοθεσίας του σχολικού κήπου. Ενδιάμεσα, θα παρατηρούν, θα καταγράφουν, θα χαρτογραφούν και θα ζωγραφίζουν ότι σχετίζεται με την εξέλιξη των φυτών. Δεν θα μείνουν όμως εκεί! Θα αναλάβουν και δυο φυτά να μεγαλώσουν στο σπίτι ώστε να μεταφερθεί η δράση εκτός του σχολικού περιβάλλοντος.

Από κοντά, κι οι νηπιαγωγοί που με διάθεση, γνώση και εμπείρια , θα συμμετάσχουν ενεργά τόσο στο σχεδιασμό όσο και την υλοποίηση της δράσης. Θα κατευθύνουν τα παιδιά, διερευνώντας πρωτότυπες μεθόδους μετάδοσης γνώσεων, θα διατηρούν ημερολόγιο παρατηρήσεων παρακολουθώντας την εξέλιξη του σχολικού κήπου ενώ θα βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με την ομάδα του Πράσινου Σχολείου.

Όμως, σημαντική θα είναι και η συνεισφορά των γονιών καθώς θα ενθαρρύνουν τα παιδιά στη συμμετοχή καθώς θα αναδείξουν τη σημασία της δράσης. Παράλληλα, θα συμμετάσχουν ως εθελοντές για την προετοιμασία της φύτευσης, θα παραβρεθούν τη μέρα φύτευσης και τη μέρα συγκομιδής, ενώ θα βοηθήσουν τα παιδιά στη κατ’οίκον καλλιέργεια.

Όσο για μας , την ομάδα του Πράσινου σχολείου, θα είμαστε από κοντά σε όλη τη διάρκεια της δράσης. Θα συμμετάσχουμε στο σχεδιασμό και στην οργάνωση, θα φέρουμε φυτά, θα απαντάμε στις απορίες που θα προκύπτουν. Αλλά, κυρίως, θα φροντίσουμε να μεταδώσουμε τον ενθουσιασμό για το όραμα μας: Να βοηθήσουμε τα παιδιά μέσω της κηπουρικής τέχνης, να ανακαλύψουν έναν κόσμο, πιο όμορφο και πιο κοντά στο φυσικό περιβάλλον.