ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Τα παιδιά είναι το μέλλον

Θέλω κι εγώ να βοηθήσω, να προσφέρω! Να συνεισφέρω ένα λιθαράκι για την κοινωνία, για να αλλάξουν τα πράγματα προς το καλύτερο. Πως το καταφέρνει αυτό κανείς; Μήπως ο εθελοντισμός, η υπέρβασή του ‘εγώ’ από το ‘εμείς’ και η ομαδική δράση είναι το μονοπάτι για την εξέλιξη του σύγχρονου κόσμου; Άλλωστε, η έννοια του εθελοντισμού συνδέεται με την αλληλεγγύη και την ανιδιοτελή προσφορά και εκφράζεται με πολλούς τρόπους, ο καθένας από αυτούς με τη δική του φυσιογνωμία και μέθοδο δράσης.

Τα τελευταία χρόνια έχουν κάνει την εμφάνισή τους πολλές ομάδες με πληθώρα εθελοντικών δράσεων και κύρια πεδία εφαρμογής το περιβάλλον, τον πολιτισμό, τις κοινωνικές υπηρεσίες. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, τέσσερα παιδιά με κοινές ανησυχίες, ο Μιχάλης, η Ιωάννα, ο Κώστας κι η Μαρία μαζευτήκαμε για να διαθέσουμε τον ελεύθερο χρόνο μας και όλες τις γνώσεις μας για να μεταδώσουμε την αγάπη μας για την κηπουρική, τη φύση, και το περιβάλλον στα μικρά παιδιά. Αλλωστε, τα μικρά παιδιά είναι το μέλλον για ένα καλύτερο κόσμο. Όλα από εκεί θα ξεκινήσουν.

Στην αρχή όλα φαίνονταν δύσκολα. Σιγά, σιγά οι βοήθειες άρχισαν να έρχονται από γονείς από εκπαιδευτικούς και προπαντός από τα ίδια τα παιδιά. Τώρα ετοιμάζόμαστε να φτιάξουμε μικρούς σχολικούς κήπους σε δυο νηπιαγωγεία για να αποτελέσουν πεδίο περιβαλλοντικής δράσης και ενημέρωσης. Έίναι αλήθεια ότι έχουμε πολύ αγωνία! Όμως έχουμε παράλληλα πάθος, αποφασιστικότητα και επιμονή για να πετύχουμε το καλύτερο. Περιμένουμε πολλούς ακόμη να μας ακολουθήσουν και να βοηθήσουν.

Ας επενδύσουμε λοιπόν στην καλύτερη γενιά της ανθρωπότητας. Στη νεότερη! Τα παιδιά είναι το μέλλον.