Εντυπώσεις από τη δράση στα οικολογικά νηπιαγωγεία Μουρνιών

από τη Μάρα Λυτροκάπη, εθελόντρια του “Πράσινου Σχολείου”, απόφοιτη του τμήματος Θεατρολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών.

Μία μέρα ακριβώς μετά την εαρινή ισημερία, το “Πράσινο Σχολείο”, χωρίς να χάσει ούτε λεπτό, αναλαμβάνει δράση μαζί με τα παιδιά, τους γονείς και τις νηπιαγωγούς του 1ου και 4ου Οικολογικού Νηπιαγωγείου Μουρνιών.

Λαχανικά, βότανα και λουλούδια ανυπομονούν να βρουν τη θέση τους στα παρτέρια, για να ριζώσουν και να ανθίσουν. Φτυαράκια και ποτιστηράκια, όλα έτοιμα αλλά, πρώτα ας τιμηθούν οι γονείς εκείνοι, που διέθεσαν το χρόνο τους για την πραγματοποίηση του κήπου.

 
Χάρις στον άψογο συντονισμό των νηπιαγωγών και τη συνεργασία των γονιών, δημιουργούνται δύο ομάδες, μία στο λαχανόκηπο και μία στο βοτανόκηπο. ο Κώστας και η Μάρα στο λαχανόκηπο, η Αγγελική και η Ξένια στο βοτανόκηπο, καθοδηγούν ένα ένα τα παιδιά, που περιμένουν τη σειρά τους με υπομονή και περιέργεια.

Ο Μιχάλης τρέχει πέρα δώθε για να απαθανατίσει με το φακό του τις λαχταριστές εκφράσεις ενθουσιασμού που προκύπτουν σε κάθε προσωπάκι, τη στιγμή που  φυτεύει και ποτίζει το φυτό του. Η Νάνσυ και η Κατερίνα, καταφθάνουν από την Αθήνα για να χειροκροτήσουν όλα τα παιδιά.

 

 

Με σύμμαχο τους τον ήλιο, οι εκπαιδευτικοί Ελπίδα, Βάσω, Αθηνά, Άννυ, Γιώτα και Κατερίνα, που αποτελούν το βράχο του σχολείου, φυτεύουν μαντζουράνες και θυμάρια στο βραχόκηπο, σημαίνοντας έτσι την ολοκλήρωση της δράσης.

 

 

Δεν τελειώνει όμως τόσο γρήγορα η ιστορία μας αυτή τη φορά! Με αφορμή την εθνική εορτή της 25η Μαρτίου, οι μικροί πρωταγωνιστές  τραγουδούν και χορεύουν παραδοσιακά, χωρίς να λείπoυν η παραδοσιακή φασολάδα και τα ψητά από το πρόγραμμα. Γιορτάζουμε την άνοιξη, την ειρήνη, την ανεξαρτησία και την αυτονομία. Και ο χορός καλά κρατεί. Καλή άνοιξη σε όλους!

prasinosxoleio-8820