Μικροί κηπουροί, έτοιμοι;

από τις νηπιαγωγούς του 2ου Οικολογικού Νηπιαγωγείου Χανίων, Εύη Δήμου, Ελένη Βρετουδάκη και Βάσω Αλεξάκη.

Το σύνθημα δόθηκε. Οι μικροί κηπουροί, σφίγγοντας γερά στα χέρια τους κηπουρικά εργαλεία και κουβαδάκια με χώμα και κομπόστ, ακολούθησαν τα μέλη του “Πράσινου Σχολείου” στα άδεια τελάρα και στους “κρεμαστούς” μας κήπους για να τα μεταμορφώσουν σε ένα νόστιμο λαχανόκηπο.

Την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014 στα πλαίσια της εβδομάδας αφιερωμένης στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση συμμετείχαμε ως Οικολογικό Σχολείο με τη δράση “φτιάχνουμε το δικό μας λαχανόκηπο”. Συνοδοιπόροι σ’αυτή την προσπάθεια οι γονείς, οι παπούδες, τα παιδιά τους σχολείου μας, αλλά και η ομάδα “Πράσινο Σχολείο” την οποία ευχαριστούμε για την προσπάθεια και την άμεση ανταπόκριση στο κάλεσμά μας. Η βοήθειά τους υπήρξε σημαντική τόσο στο συντονισμό των ομάδων εργασίας (κλάδεμα, καθαρισμό, φύτεμα κτλ) όσο και στις ειδικές γνώσεις που μας παρείχαν ως γεωπόνοι.

Σας ευχαριστούμε θερμά και ευχόμαστε να ακολουθήσουν το παράδειγμά σας και άλλοι άνθρωποι τής πόλης μας, μια και τα σχολεία είναι υπόθεση όλων μας. Ας βοηθήσουμε να σπάσουν τα τσιμέντα και να ξαναπροβάλει η γή. Να μυρίσουν τα παιδιά στο διάλειμμα το βρεγμένο χώμα. Να μυρίζει το σχολείο βασιλικό και δυόσμο. Μ’αυτά άλλωστε ο θεός έπλασε τον κόσμο.