Ο “πρασινούλης” και οι “μαγικοί σπόροι”

Καθώς “Του Κήπου τα Μαθήματα” συνεχίζονται, η ομάδα του “Πράσινου Σχολείου” επισκέφθηκε τα συνεργαζόμενα νηπιαγωγεία, όπου τα παιδιά μάς υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό αλλά και πολλές ερωτήσεις για το τι θα επακολουθήσει.

Στο χώρο της αυλής, στην πράσινη γωνιά του σχολείου, μια μικρή περιπέτεια ήταν έτοιμη να ξεδιπλωθεί… η γνωριμία έγινε μέσω του Πράσινου μας ήρωα που “ζωντάνεψε” και ζητούσε από τους μικρούς ερευνητές να τον ακολουθήσουν σε μια φανταστική ιστορία γεμάτη εκπλήξεις. Αξιοποιώντας τα παρτέρια, που είναι πλέον καταπράσινα, και την “Γωνιά των Φυσικών Επιστημών”, το χώρο που έχει δημιουργηθεί για να ανακαλύπτουν και να μαθαίνουν οι μικροί μαθητές, ταξιδέψαμε μαζί σε παραμυθένιους τόπους και μέσα από πειράματα με το φως, το νερό, το χώμα, τη θερμοκρασία και τον αέρα, ξετυλίξαμε μέρος της όμορφης αυτής ιστορίας.

Κάθε ερώτημα που προέκυπτε πλαισιωνόταν από υποθέσεις των παιδιών για το τι θα συμβεί… ύστερα από παρατήρηση και καταγραφή τα ίδια τα παιδιά θα καταλήξουν στα συμπεράσματα και θα ολοκληρώσουν την ιστορία.

Στη συνέχεια, αφού παίξαμε με τα παιχνίδια που δημιούργησαν βάσει των δύο θεματικών ενοτήτων του φετινού προγράμματος, σχετικά με τη μέλισσα και τον κήπο, τα παιδιά μας έδωσαν τα παιχνίδια προκειμένου να μεταφερθούν από νηπιαγωγείο σε νηπιαγωγείο για να τα γνωρίσουν και τα υπόλοιπα παιδιά.

Αποχαιρετώντας τους λιλιπούτιους φίλους μας, είμαστε σε αναμονή για το τι τελικά θα συμβεί όχι μόνο στο σχολικό τους κήπο, αλλά και με τους σπόρους που πήραν ως δώρο για το σπίτι.