ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΤΟΥ ΔΕΚΑΤΟΥ ΠΕΜΠΤΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ (+VIDEO)

Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε! Παιδιά, γονείς, εκπαιδευτικοί ξαναγύρισαν στο 15ο Νηπιαγωγείο Χανίων την προηγούμενη βδομάδα και στο σχολικό κήπο που φτιάξανε με τη βοήθεια της εθελοντικής ομάδας του Πράσινου Σχολείου. Τα παιδιά σκάλισαν τα λουλούδια και τα αρωματικά που φύτεψαν την άνοιξη και ενθουσιάστηκαν που ο κήπος τους διατηρήθηκε και μεγάλωσε τόσο πολύ. Πότισαν, λίπαναν, και ψέκασαν τα φυτά με βιολογικό εντομοκτόνα για να τα προστατεύσουν από απρόσκλητους εχθρούς. Έκοψαν αρωματικά άνθη ρίγανης για να βάλουν σε σαλάτες και φύλλα φασκόμηλου για να φτιάξουν αφεψήματα.

Τα παίδια υποσχέθηκαν ότι θα φτιάξουν χειμωνιάτικο λαχανόκηπο σε διπλανό χώρο και πως θα φτιάξουν σαλάτες και θα μαγειρέψουν τους καρπούς που θα συλλέξουν. Το Πράσινο Σχολείο θα είναι εκεί μαζί με τις υπέροχες νηπιαγωγούς Ντίνα, Ελένη, Πηνελόπη, Εύα και τους ορεξάτους γονείς και δεν θα αφήσουν να σβήσει αυτή η περιβαλλοντική δράση. Άλλωστε, τα παιδιά είναι το μέλλον και αξίζει να κάνουμε τα πάντα γιανα ζήσουν πιο κοντά στο φυσικό περιβάλλον.

Τέλος, να ευχαριστήσουμε από καρδιάς τη Βίκυ Αρβελάκη και τη Νέα Τηλεόραση Κρήτης για την ευγενική ανταπόκριση να παρουσιάσει με τόσο όμορφο τρόπο τις δράσεις του Πράσινου Σχολείου. Παρακολουθείστε λοιπόν το εξαιρετικό βιντεάκι που ετοίμασαν για την επιστροφή στον σχολικό κήπο του 15ου Νηπιαγωγείου: