Εντυπώσεις από την πρώτη δράση

Φυτεύοντας

Η μέρα της πρώτης δράσης του πράσινου σχολείου ξημέρωσε με τις καλύτερες προδιαγραφές στο 11ο νηπιαγωγείο Χανιών. Ο καιρός κατάλληλος για κηπουρικές εργασίες και οι μικροί κηπουροί έτοιμοι να δημιουργήσουν τον δικό τους κήπο με αρωματικά φυτά.

Αρχικά, τα παιδιά γνωρίστηκαν με την ομάδα μας και στην συνέχεια με την βοήθεια της γεωπόνου φύτεψαν, κάλυψαν με χώμα και πότισαν τα φυτά. Τα παρτέρια γέμισαν με θυμάρι, ρίγανη, δυόσμο, μέντα, λεβάντα, αλόη, ηλίχρυσο, μαντζουράνα, φασκόμηλο και αρμπαρόριζα.

Όμως, δεν δούλεψαν μόνο οι λιλιπούτιοι εθελοντές. Σε δυο ξεχωριστά παρτέρια από λάστιχα αυτοκινήτων γεμισμένα με χώμα, οι γονείς των παιδιών αλλά και οι νηπιαγωγοί τους, δημιούργησαν ένα μικρό περιβόλι από κηπευτικά και φρούτα. Σε λίγο καιρό, οι μαθητές του 11ου νηπιαγωγείου θα δοκιμάσουν τα δικά τους μαρούλια, θα φάνε φράουλες από τον δικό τους κήπο και θα μαζέψουν βλήτα για το μεσημεριανό τους.

Φυσικά, δεν θα μπορούσαμε να αφήσουμε το σχολείο χωρίς καλλωπιστικά φυτά. Άσπρα και φούξια μαστιχάκια, κίτρινοι κατηφέδες και σγουροί βασιλικοί στόλισαν τρία από τα λάστιχα στην αυλή.

Τα παιδιά υποσχέθηκαν να φροντίζουν τον κήπο τους για να τον έχουν για πολύ καιρό και εμείς υποσχεθήκαμε να ξανάρθουμε στο σχολείο τους για να μας κεράσουν μια σαλάτα. Στο τέλος, όλοι πήραν μία λεβάντα και μία ρίγανη δώρο και μας αποχαιρέτησαν.

Σας αποχαιρετούμε και εμείς προσωρινά, μέχρι την επόμενη δράση μας πολύ σύντομα.