Εντυπώσεις από τη δεύτερη δράση

γαλοτσάκια

Η ομάδα του “Πράσινου Σχολείου” πραγματοποίησε σήμερα το πρωί τη δεύτερη δράση της στο 35ο Νηπιαγωγείο Χανίων όπως είχε προγραμματιστεί. Ρίγανη, λεβάντα, μέντα, δυόσμος, μαντζουράνα και φασκόμηλο ήταν μερικά από τα διαφορετικά είδη αρωματικών φυτών καθώς και μαστιχάκια, αργυράνθεμα, φράουλες και τοματίνια που γέμισαν τους όμορφους βραχόκηπους της αυλής του σχολείου.

αγγελική

Τα παιδιά φορώντας τα γαλοτσάκια τους και έτοιμα να παίξουν με το χώμα ξεκίνησαν τη φύτευση. Αρχικά, κάθε παιδί έπαιρνε το “συμβόλαιο”, από την Αγγελική και τη Μαρία, με το αρωματικό φυτό που είχε υιοθετήσει και στη συνέχεια πήγαινε μαζί με τον Κώστα και την Ιωάννα στο βραχόκηπο για να τοποθετήσει το φυτό του μέσα στο χώμα. Διστακτικά άγγιζε το χώμα, μύριζε και παρατηρούσε τα χαρακτηριστικά του φυτού. Ο Μιχάλης απαθανάτιζε τις εικόνες που αναδύονταν από τους πρωταγωνιστές.

γιώργος
χώμα

 

Μετά από λίγα λεπτά έπιασαν δουλειά οι γονείς και οι νηπιαγωγοί. Μαμάδες και μπαμπάδες φύτευσαν ανθόφυτα και φράουλες καθοδηγούμενοι από τους ήδη έμπειρους μικρούς κηπουρούς. Οι νηπιαγωγοί Άννα Χαλαμπαλάκη, Μαρία Σαβιολάκη, Ευτυχία Φραγκάλα και Αντωνία Πατσουράκη ανέλαβαν να εξασφαλίσουν τη σαλάτα των παιδιών φυτεύοντας τοματίνια και βλήτα.

λουλούδια

Αυτή η όμορφη γεμάτη αρώματα και χρώματα ημέρα έκλεισε με την υπόσχεση των παιδιών να φροντίζουν τον καινούριο σχολικό κήπο τους και τα δύο φυτά, λεβάντα και ρίγανη που πήραν για το σπίτι τους.

35ο

Δε σταματάμε τις δράσεις μας εδώ… σας υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να δημιουργούμε πολύχρωμους σχολικούς κήπους και να δίνουμε μια “πράσινη” ανάσα ζωής στα παιδιά.

νερό
κήπος

DSC_1027