Εντυπώσεις από τη δράση στο 28ο νηπιαγωγείο Χανίων

από την Αργυρώ Τσουράκη, εθελόντρια του “Πράσινου Σχολείου”, τελειόφοιτη της σχολής Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Το Πράσινο Σχολείο ολοκλήρωσε την τελευταία του δράση για το σχολικό έτος στο μικρό προαύλιο του 28ου νηπιαγωγείου Χανίων… το σκηνικό άλλαξε!

Τα πολύχρωμα παρτέρια που έφτιαξαν γονείς και εκπαιδευτικοί τις προηγούμενες μέρες, περίμεναν έτοιμα να υποδεχθούν τον σχολικό μας κήπο. Γι αυτό δε θα μπορούσαμε, παρά να τους ευχαριστήσουμε και να τους βραβεύσουμε με έναν τιμητικό έπαινο για την προσφορά τους.

Η μικρή αυλή του σχολείου γέμισε με ενθουσιασμένες φατσούλες των παιδιών, που ήρθαν προετοιμασμένα να λερώσουν τα χέρια τους με χώμα, προκειμένου η μικρή λεβάντα του παραμυθιού μας, να μην είναι πια μόνη. Με πολλά χαμόγελα και θετική ενέργεια οι εθελοντές του Πράσινου Σχολείου βοήθησαν τους μαθητές να δημιουργήσουν τον δικό τους ανοιξιάτικο λαχανόκηπο και βοτανόκηπο. Ενώ με τη σειρά τους φύτεψαν οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς και οι εθελοντές μας, αρωματικά φυτά.

Οι μαθητές παρέλαβαν επαίνους για την βοήθεια που προσέφεραν στη μικρή λεβάντα, να αποκτήσει τη δική της παρέα με λαχανικά και βότανα, αλλά και ένα φυντάνι ρίγανης, που θα φροντίζουν στο σπίτι τους.

Φράουλες, ντοματούλες, πιπερίτσες, φασολίτσες και άλλα λαχανικά και βότανα θα κάνουν πλέον καθημερινή παρέα στα παιδιά, με μόνη απαίτηση λίγη φροντίδα. Με τη βοήθεια των δραστήριων εκπαιδευτικών του νηπιαγωγείου, Ολυμπίας, Ανδρομάχης και Θεανώς, τα φυτά θα προσφέρουν σύντομα την πιο νόστιμη σαλάτα του καλοκαιριού και τα πιο μυρωδάτα βότανα!

Το 28ο νηπιαγωγείο στο κέντρο της πόλης, περιτριγυρισμένο από τις γκρίζες πολυκατοικίες , είναι πλέον πιο φωτεινό και πιο Πράσινο!